Kosmocar-section-hero-visual-News-1900x600-Astypalea-Project
09.032021

Το φουτουριστικό εσωτερικό του νέου Audi Q4 e-tron

Audi

 

 • Η Audi εμπλουτίζει τη γκάμα της με ένα ακόμα compact ηλεκτρικό SUV, το Q4 e-tron και ξεκινά το λανσάρισμά του αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του
 • Το νέο μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους εσωτερικούς χώρους, την άνεση και την εργονομία που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες
 • Η νέα head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας εξασφαλίζει στον οδηγό κορυφαία εμπειρία χειρισμού και πρωτόγνωρη λειτουργικότητα
 • Νέα γενιά τιμονιού με λειτουργία αφής και πεπλατυσμένη στεφάνη στο άνω και το κάτω τμήμα, προσφέρει έναν έντονα φουτουριστικό χαρακτήρα

 

Η Audi ξεκίνησε τη σταδιακή αποκάλυψη ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού μοντέλου στη γκάμα της, του Q4 e-tron, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και λεπτομέρειες του εσωτερικού. Ήδη από τις πρώτες εικόνες, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η μάρκα από το Ίνγκολσταντ έχει εξοπλίσει το νέο ηλεκτρικό compact SUV με τεχνολογίες χειρισμού και στοιχεία από το μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή οδηγός και επιβάτες νιώθουν άνετα και οικεία, απολαμβάνοντας χώρους και άνεση από μεγαλύτερες κατηγορίες.

NEO AUDI Q4 E-TRON - Εσωτερικό

Κορυφαίο ίσως χαρακτηριστικό του εσωτερικού εξοπλισμού του νέου μοντέλου, η καινοτόμα head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που συνταιριάζει τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο, με τις οδηγίες πλοήγησης να εκτείνονται στο οπτικό βάθος πεδίου του οδηγού. Αν σε αυτή προστεθεί το πρωτοποριακό concept τιμονιού με λειτουργία αφής με το οποίο είναι εξοπλισμένο το νέο Q4 e-tron, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι το νέο μοντέλο αποτελεί μία πρόγευση ενός συναρπαστικού ηλεκτρικού μέλλοντος.

NEO AUDI Q4 E-TRON

Η αρχιτεκτονική της αρθρωτής πλατφόρμας για την ηλεκτροκίνηση (MEB) στην οποία βασίζεται το Q4 e-tron, εγγυάται μεγάλη ευρυχωρία και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν: με μήκος 4.590 χιλιοστά, πλάτος 1.865 χιλιοστά και ύψος 1.613 χιλιοστά, το Q4 e-tron είναι μεν από τα μεγαλύτερα compact SUV, όμως οι εσωτερικοί χώροι, το τοποθετούν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Με μπροστινό πρόβολο μόλις 86 εκατοστά, το 2,76 μέτρων μεταξόνιο εξασφαλίζει εσωτερικό μήκους 1,83 μέτρων, αντίστοιχο με ένα μεγάλο SUV.

NEO AUDI Q4 E-TRON - Πίσω χώρος επιβατών

Οι πόρτες που ανοίγουν διάπλατα, η δεύτερη σειρά καθισμάτων τοποθετημένη σχεδόν επτά εκατοστά ψηλότερα από την μπροστινή και η απουσία κεντρικής σήραγγας, εξασφαλίζουν ότι το Q4 e-tron θέτει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Παράλληλα, το νέο μοντέλο ως γνήσιο SUV διαθέτει πλούσιους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, με όγκο έως 24,8 λίτρα. Για πρώτη φορά μπουκάλια ενός λίτρου μπορούν να αποθηκευτούν σε υποδοχές τοποθετημένες ψηλά στις πόρτες, αυξάνοντας την άνεση και την εργονομία.

NEO AUDI Q4 E-TRON

Το νέο Q4 e-tron βασίζεται στο γνωστό ψηφιακό concept λειτουργίας και χειρισμού της Audi, σε τέσσερα επίπεδα: το σύμπλεγμα ψηφιακών οργάνων ή το Audi virtual cockpit για τον οδηγό, την κεντρική οθόνη αφής MMI, τον φωνητικό έλεγχο φυσικής γλώσσας και την προαιρετική head-up οθόνη. Η τελευταία, προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία.

NEO AUDI Q4 E-TRON

Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε φυσική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή. Πιο κοντά στον οδηγό εμφανίζονται η ταχύτητα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, τα συστήματα υποβοήθησης.

NEO AUDI Q4 E-TRON - Augmented reality head-up display

Το σύστημα βασίζεται σε μία ιδιαίτερα φωτεινή οθόνη LCD που μέσω ειδικών κατόπτρων κατευθύνει τις παραγόμενες φωτεινές ακτίνες σε δύο επίπεδα και μέσω αντανακλάσεων, ευκρινέστατα, στα μάτια του οδηγού. Τα διάφορα σύμβολα προβάλλονται με ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ειδικά προσαρμοσμένα στη γεωμετρία των οπτικών προβολής, με επεξεργασία δεδομένων που λαμβάνονται από την μπροστινή κάμερα, τον αισθητήρα ραντάρ και το σύστημα  πλοήγησης, να εξασφαλίζει απίστευτα ρεαλιστική απεικόνιση.

NEO AUDI Q4 E-TRON - Augmented reality head-up display

Χαρακτηριστικά, το λογισμικό του συστήματος αποτελείται από περίπου 600.000 γραμμές κώδικα προγραμματισμού, περίπου 50% περισσότερο από ολόκληρο το σύστημα ελέγχου της πρώτης έκδοσης του Space Shuttle!

NEO AUDI Q4 E-TRON - Εσωτερικό

Αν και hi-tech και κορυφαία σε εργονομία, το στάνταρ ψηφιακό ταμπλό οργάνων με διαγώνιο 10,25 ιντσών ή το Audi virtual cockpit, σε συνδυασμό με το σύστημα infotainment με φωνητικό έλεγχο ή ελεύθερη εισαγωγή κειμένου, αποτελούν γνώριμες κατά βάση τεχνολογίες. Αυτό που είναι πραγματικά επαναστατικό στο νέο μοντέλο είναι το τιμόνι του.

NEO AUDI Q4 E-TRON

Σχεδιασμένο με δύο διπλές ακτίνες, μόνο τα τέσσερα δαχτυλίδια στο κεντρικό του τμήμα θυμίζουν κάτι γνώριμο στον οδηγό. Οι άνω ακτίνες διαθέτουν επιφάνειες αφής σε εμφάνιση piano black με φωτιζόμενες λειτουργικές περιοχές που υποδεικνύουν τα αντίστοιχα ενεργά κουμπιά. Ελαφρές προεξοχές τις καθιστούν ευκολότερες στη χρήση και τα κουμπιά παρέχουν απαλή απτική ανάδραση όταν πατηθούν.

Όπως και στα smartphones, δεν υπάρχουν μόνο κινήσεις αφής αλλά και κινήσεις σάρωσης, για παράδειγμα για περιήγηση στις λίστες. Η προαιρετικά θερμαινόμενη στεφάνη είναι πεπλατυσμένη τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω τμήμα της - μια επιλογή που κάνει την εσωτερική ατμόσφαιρα να δείχνει ως πρόγευση μίας μελλοντικής εποχής. Τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και λειτουργίας ή αίσθησης, το νέο τιμόνι εκφράζει ξεκάθαρα τον φουτουριστικό χαρακτήρα του Q4 e-tron.

NEO AUDI Q4 E-TRON

Το νέο Audi Q4 e-tron θα αποκαλύπτεται σταδιακά σε ΜΜΕ και κοινό τους επόμενους μήνες, με τα πρώτα αυτοκίνητα να εμφανίζονται στους δρόμους το φθινόπωρο.

NEO AUDI Q4 E-TRON

 • volkswagen.gr
 • audi.gr
 • skoda.gr
 • athens.bentleymotors.com
 • lamborghini.com
 • ducati.gr
 • vwcv.gr
 • kosmoride.gr